Vård- och omsorgsboende

Attendo Kapellgärdet Södra
Attendo Kapellgärdet Södra
Sammanfattning Attendo Kapellgärdet Södra är ett nytt och modernt livsstilsboende med 102 lägenheter varav 8 stycken är parlägenheter och 15 stycken med egen balkong. Boendet drivs med konceptet Kultur & Nöje vilket innebär att vi vill ge alla som bor hos oss möjlighet till att fortsätta vara delaktiga i det stora kulturella utbud som Uppsala kan erbjuda. Verksamheten vänder sig till både personer med omvårdnadsbehov och med demenssjukdomar.
Kontaktinformation  
Adress Orgelgatan 1, 754 19 Uppsala
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 076-801 65 05
E-post sara.jansson@attendo.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2021
Antal lägenheter/enheter 102 lägenheter
Storlek 31 - 43,5 kvm
Hyra 6550 - 7600 kronor/månad
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Nej
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet I samtliga lägenheter finns kabel tv uttag där basutbudet av tv kanaler ingår i hyran. Det finns även möjlighet att själv teckna abonnemang för fast telefoni, internet samt extra tv kanaler utöver basutbudet.
Utförare Attendo Sverige AB
Webbsida https://www.attendo.se/enheter/attendo-kapellgardet-sodra-aldreboende/
Presentation  
Boendemiljö Attendo Kapellgärdet Södra ligger söder om Gamla Uppsala och har 102 lägenheter varav 8 stycken är parlägenheter. Lägenheterna är mellan 31 till 44 kvm där de största är parlägenheter med 2 rum. 15 lägenheter har egen balkong. Varje lägenhet har ett stort rum, pentry, hall samt ett badrum. Lägenheterna är utrustade med en vårdsäng/madrass men i övrigt möblerar du helt själv efter tycke och smak. På varje våningsplan finns mysiga och gemensamma sällskapsytor med utgång till balkong/ uteplats samt kök och matsal. Våra boenden har tillgång bibliotek, sinnesrum, samvarolokaler och en mysig trädgård. Vi samarbetar med Kapellgärdet Norra och kan därmed ta del av deras fina takterass, bastu och gym.
Mål och inriktning Attendo Kapellgärdet Södra är ett livsstilsboende med inriktning Kultur & Nöje vilket innebär att kulturella aktiviteter är ett viktigt och prioriterat område i verksamheten. Vi använder sång, musik, böcker, konst, hantverk och mycket annat för att ge en varierad och trivsam vardag. Kulturella aktiviteter både roar och bidrar till gemenskap, avkoppling och välbehag.
Mat och måltider Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust. Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.
Aktiviteter och social samvaro Aktivitet och social samvaro är viktiga inslag i vår vardag och bidrar till att kunna uppleva en meningsfull dag. Det erbjuds aktiviteter dagligen i olika former. Utbudet av våra aktiviteter utgår från individuella önskemål och vårt koncept Kultur & Nöje. Vi uppmärksammar olika samhällsaktuella händelser. Vi gör utflykter i vår egen Attendobuss. Vi lägger även stor vikt vid dagliga utevistelser för de som så önskar.
Personalens kompetens & bemanning Verksamheten bemannas av undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt alla dagar i veckan. Vi har även egna patientansvariga sjuksköterskor samt sjukgymnast och arbetsterapeut. Verksamheten leds av verksamhetschef och biträdande verksamhetschef.
Övrigt Attendo Kapellgärdet Södra samarbetar med extern fotvård och frisör. Varje vecka finns husläkare på plats i huset och även tandvården kommer regelbundet.