Vård- och omsorgsboende

Ersta Diakoni Juliahemmet
Ersta Diakoni Juliahemmet
Sammanfattning Välkommen till Ersta Juliahemmet - ett modernt och tryggt äldreboende där uteaktiviteter, djur och natur är en del av vardagen, året om. Juliahemmet öppnar 1 februari 2021 i Ultuna trädgårdsstad. På Juliahemmet kommer det att finnas en vacker trädgård med växthus och planteringslådor, en stor festsal och rymliga balkonger på varje våningsplan. Vi är djurvänliga och du får ta med ditt husdjur när du flyttar till oss. Juliahemmet är en del av Ersta diakoni, Sveriges största aktör inom ideellt bedriven vård och omsorg.
Kontaktinformation  
Adress Göte Turessons väg 17, 75659 Uppsala
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 08-714 61 19
E-post juliahemmet@erstadiakoni.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2020
Antal lägenheter/enheter Boendet rymmer 69 lägenheter fördelat på fyra våningsplan.
Storlek 30 kvm
Hyra 7975 kronor/månad
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Inte klart i dagsläget
Utförare Ersta Diakonisällskap
Webbsida https://www.erstadiakoni.se/
Presentation  
Boendemiljö I samarbete med Besqab bygger Ersta Diakoni nu Juliahemmet - ett modernt och tryggt äldreboende där uteaktiviteter, djur och natur är en del av vardagen, året om. Juliahemmet ligger i Ultuna trädgårdsstad med bostäder, förskola och skola. Det lugna närområdet erbjuder fina promenadstråk och närhet till natur. I vår fina trädgård finns växthus, planteringslådor, många sittplatser, fruktträd, bärbuskar och doftande rosor. Lägenheterna är 30 kvm, har badrum och stora fönster för ljusinsläpp och god utsikt. Säng ingår, i övrigt möblerar du själv för att skapa din egen hemkänsla. Internet och grundutbud tv ingår i hyran.
Mål och inriktning Ersta Juliahemmet präglas av hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag. Som boende hos oss är alla dina behov lika viktiga och vi strävar efter att du ska kunna fortsätta leva som du levt och fortsätta vara den du är. Till Juliahemmet välkomnar vi dig med somatisk sjukdom eller dig med demenssjukdom.
Mat och måltider Måltiderna är samtal och gemenskap likaväl som välsmakande mat och näring. Vi visar omsorg om måltiden med vacker, säsongsanpassad dukning. Näringsbehov och aptit varierar. Genom att servera det du behöver, vill ha och när du är hungrig, minimeras risken för undernäring. Vi har fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Leverantör Compass group.
Aktiviteter och social samvaro Vår målsättning är att skapa en boendemiljö och en äldreomsorg där du ska känna dig delaktig och ha inflytande på ett sätt som passar just dig. Din kontaktman hjälper dig med aktiviteter efter önskemål. Det kan till exempel vara att delta i boenderåd där du har möjlighet att påverka verksamheten när det gäller husfrågor, mat och måltider och programverksamhet. Vi är måna om att skapa mötesplatser för att du ska kunna dela vardagen med andra. Du kan bland annat delta i utevistelse och promenadgrupper, trädgårdsarbete, högläsning, konserter, gympa med sjukgymnast och mycket mer. Vi har en samlingssal, men gör också mycket tillsammans på enheterna. Alla som vill får vara ute varje dag.
Personalens kompetens & bemanning På Juliahemmet arbetar undersköterskor, specialistundersköterskor, arbetsterapeut, sjuksköterskor och fysioterapeut. Verksamheten leds verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och enhetschef HSL. Läkartillsyn sker genom Gottsunda vårdcentral.
Övrigt Ersta diakoni grundades 1851 och har verksamhet inom sjukvård, äldreomsorg, socialt arbete och LSS. Ersta diakoni är icke vinstsyftande; allt överskott går tillbaka till våra verksamheter. Verksamheten vilar på kristen grund, men vi välkomnar självklart alla religioner och livsåskådningar. Alla verksamheter inom Ersta diakoni arbetar utifrån vår värdegrund Se människan. Ersta är delägare i ESH högskola, vilket ger en grund för vårt arbetssätt med akademiskt äldreboende.