Vård- och omsorgsboende

Attendo Råbyvägen vård-och omsorgsboende
Attendo Råbyvägen vård-och omsorgsboende
Sammanfattning Attendo Råbyvägen är sedan 2018 ett nytt äldreboende i stadsdelen Gränby i Uppsala. Det drivs med konceptet sport och spa vilket innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Verksamheten vänder sig till personer med demenssjukdom och stort omvårdnadsbehov.
Kontaktinformation  
Adress Råbyvägen 59C, 754 29 Uppsala
Telefon - Allmän -
Telefon - Enhetschef 070-865 57 20
E-post
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2018
Antal lägenheter/enheter 78
Storlek 32-41 kvadratmeter
Hyra 6890 - 7590 kr/månad
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Bredbandsbolaget
Utförare Attendo
Webbsida www.attendo.se/rabyvagen
Presentation  
Boendemiljö Attendo Råbyvägen ligger i en vacker omgivning nära promenadvänliga grönområden. Det är lätt att ta sig hit med både bil och allmänna kommunikationer. På gångavstånd ligger Gränby Sportfält som erbjuder ishockey, innebandy, friidrott, konståkning med mera. I närområdet finns restaurang, hårfrisör, närbutik. Ett par kilometer bort finns även Gränby Centrum och Gränbystaden med stort utbud av butiker.
Mål och inriktning Attendo Råbyvägen är ett livsstilsboende med inriktning sport och spa vilket innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Vi tror att en aktiv och stimulerande vardag har en positiv inverkan på oss alla, oavsett ålder. Träning, motion, spel, skönhetsvård, bad och mycket annat ger en varierad och trivsam vardag och dagarna ska fyllas av det man tycker om.
Mat och måltider Våra menyer är framtagna av Attendos kostchef. Maten som serveras kommer till viss del från Familjen Dafgårds men tillreds och kompletteras med tillbehör på boendet. Du har möjlighet att tycka till om maten och måltidssituationen. Personalen bakar ofta kaffebröd som serveras till eftermiddagsfikat, är du intresserad får du gärna vara med och baka. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram skillnad mellan vardag och fest. Därför dukar vi gärna fint så ofta tillfälle ges.
Aktiviteter och social samvaro Vi vill skapa dagar som känns meningsfulla utifrån varje persons unika förmåga och önskan. Aktiviteterna varierar och innehåller allt från att följa idrottshändelser, gemensam pubafton med dans, göra egna tvålar och ansiktsmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter. I vårt gym erbjuder vi individuella träningsprogram och träning i grupp. Den fina omgivningen lockar även till daglig träning som cykelturer, stavgång och promenader. Vi uppmärksammar sportevenemang, umgås i vår sportbar och ser på matcher med favoritlaget. I vår SPA-avdelning erbjuder vi bad i bubbelbadkar och avkoppling i vår relaxavdelning. Här njuter vi av varma bad, massage och skönhetsvård i en rofylld miljö.
Personalens kompetens & bemanning På Attendo Råbyvägen finns kompetenta undersköterskor och vårdbiträden på plats dygnet runt. Utöver dessa består våra medarbetare av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor. Sjuksköterska finns på plats dagtid och övrig tid finns joursköterska tillgänglig. Läkare kommer från Familjeläkarna och rondar på Råbyvägen två gånger i veckan.
Övrigt Till Attendo Råbyvägen kommer frisör, fotvårdare samt tandläkare vid behov och omvårdnadspersonalen hjälper till med kontakten. Vi har även samarbete med olika volontärorganisationer, Kultur i vården samt Stadsbiblioteket.