Vård- och omsorgsboende

Sandelska huset
Sandelska huset
Sammanfattning Attendo Sandelska huset är ett äldreboende med 54 lägenheter.Vi har två avdelningar med demensinriktning och fyra avdelningar med inriktnig mot omvårdnad. Vi har en IT / teknik profil och har stort fokus på aktiviteter.Att skapa en hemlik miljö och att tillbringa mycket tid ute i vår vackra trädgård är prioriterat hos oss.
Kontaktinformation  
Adress Sandelsgata 2, 754 39 Uppsala
Telefon - Allmän 018 32 35 40
Telefon - Enhetschef 0768 435500
E-post carina.jallrud@attendo.se
Allmän information  
Typ av boende
  1. Demensboende, Omvårdnadsboende
Byggår 2011
Antal lägenheter/enheter 54
Storlek 32-33
Hyra 6000 - 6300 kr
Kök/pentry
  1. Ja
Möjlighet till parboende
  1. Ja
Förråd
  1. Ja
Finsktalande personal
  1. Nej
Leverantör av telefoni/internet Telia
Utförare Attendo Sverige
Webbsida Attendo Sandelska huset
Presentation  
Boendemiljö Sandelska huset är beläget i Gamla Uppsala. Lägenheterna är på cirka 32-33 kvadratmeter och innehåller en köksdel och ett rymligt badrum.I alla lägenheter finns uttag för telefon, TV och Internet. Varje avdelning innehåller nio lägenheter och i anslutning till lägenheten finns ett gemensamt samvarorum, matrum och datarum. Huset har fyra våningsplan. Totalt finns 54 lägenheter i huset.Utanför huset finns en trädgård med utrymme för både vila och aktivitet.
Mål och inriktning Målet för verksamheten är att alla brukare ska bli sedda utifrån sina egna behov och önskemål, att skapa en meningsfull och trygg tillvaro i en hemlik miljö. Våra ledord är kompetens, engagemang och hjälpsamhet. Vi har en IT / teknik profil och har stort fokus på aktiviteter i stort och smått.
Mat och måltider Vi serverar måltiderna i den gemensamma matsalen, om du inte vill äta inne hos dig. Frukost och mellanmål tillagas i det kök som finns på varje våningsplan. Dafgård levererar mat till oss, men vi tillreder den på plats. Du kan själv komponera din meny för veckan om du vill. Vi har stort fokus på måltidsmiljön och att det ska vara fest även i vardagen ibland.
Aktiviteter och social samvaro Vi har stort fokus på aktiviteter både på individuell och gruppnivå. Sandelska huset har en IT profil som gör att vi har extra fokus på modern teknik som kan skapa mervärde i vardagen. Vår arbetsterapeut arbetar för att skapa ett brett utbud av aktivitet tillsammans med brukarråden på huset. Kring alla årets helgdagar anordnas det lilla extra som följer helgens tema.Följ oss gärna på vår blogg http://sandelskahuset.wordpress.com/.
Personalens kompetens & bemanning Undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och verksamhetschef arbetar i huset. Dietist finns på Attendo centralt för råd och stöd Läkare från Fålhagens vårdcentral kommer till Sandelska huset två gånger i veckan, men har läkar ansvaret hela veckan. Tandläkare kommer till oss vid behov för enklare behandlingar
Övrigt Fotvård, hårvård och tandhygienist kommer till Sandelska huset ett par gånger i månaden. Vår terapihund under utbildning Bianca arbetar i huset på tisdagar.